Evaluna » Specials » Chocolade
Evaluna: Informatie van A tot Z

Alles over chocolade en chocoladerecepten

De wonderen der chocolade zijn de wereld nog niet uit. Vele mensen kunnen niet zonder hun dagelijkse dosis chocolade. Maar hoe komt dit? En wat voor lekkers kan je allemaal maken met chocolade?
Chocolade is een wonderbaarlijk goed. Sinds de maya’s de cacao ontdekten en er een soort chocolademelk van wisten te maken, is chocolade de mens blijven boeien. Er wordt zelfs gezegd dat chocolade een afrodisiacum zou zijn...
Verder zou chocolade volgens sommigen goed zijn voor de gezondheid en volgens anderen dan weer acné veroorzaken. Wat is hier allemaal van waar?
In enkele artikels bekijken we de ontdekking en evolutie van de chocolade en de eigenschappen die eraan worden toegedicht.

En natuurlijk kunnen we ook niet voorbij gaan aan enkele heerlijke recepten gebaseerd op chocolade, zoals warme chocolademelk op z’n Mexicaans of luchtige chocomousse.

De geschiedenis van cacao en chocolade

Het hedendaags genot van een warme kop chocolademelk of van een lekkere reep chocolade hebben we te danken aan de Maya-volkeren. Zonder hen hadden we misschien nooit de geheimen van cacao leren kennen…
Chocolade, een afrodisiacum?

Chocolade, een afrodisiacum?

Chocolade heeft al eeuwen de legendarische reputatie een krachtig afrodisiacum te zijn. Maar wat is daar nu allemaal van aan? Wetenschappers hebben al vaak geprobeerd om uit te vissen of chocolade nu…
Alles over chocolade: waarheden en fabels

Alles over chocolade: waarheden en fabels

Aan chocolade worden vele eigenschappen toegedicht. Er wordt veel gezegd en geschreven over chocolade maar niet alles is even waar. We zetten even de belangrijkste eigenschappen op een rijtje die choc…

Chocoladetruffels

Met weinig ingrediënten kan je zelf lekkere chocoladetruffels maken, voor bij een heerlijk kopje koffie!

Chocolademousse: klassiek recept en luchtige variant

De klassieke chocolademousse -of simpelweg “chocomousse”- wordt gemaakt met eigeel en soms ook boter, maar je kan ook voor een luchtigere variant kiezen met eiwit en room.
Gepubliceerd door Evaluna op 16-10-2007. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Schrijf mee!