Evaluna » Specials » Make up tips

Make-up tips om er stralend uit te zien

Wil je er goed uit zien tijdens een avondje uit, op het werk, of gewoon tijdens je vrije tijd? Met make-up kan je wonderen doen, als je tenminste je kleuren goed uitkiest en de make-up op een goede manier aanbrengt. Als je jezelf wil opmaken, hoe begin je daar dan best aan?
In onderstaande artikels behandelen we steeds een aspect van het maquilleren.

Zorg om te beginnen dat je huid perfect schoongemaakt is. Gebruik hiervoor een reinigingsmelk en/of een zuiverende lotion. Zorg ook dat alle restjes mascar avan de vorige dag verwijderd zijn.

Indien je graag je wenkbrauwen nog wat bijwerkt, doe dit dan uiteraard vooraleer je je echt begint te schminken. (zie artikel onderaan: Je wenkbrauwen epileren)

Ga dan na welke kleuren je best gebruikt, en houd zeker ook rekening met de kleuren van je outfit (zie artikel onderaan: de juiste kleuren kiezen)

Zorg er dan voor dat je teint er stralend uitziet. (artikel volgt nog)

Maquilleer je ogen. (zie artikel onderaan: je ogen maquilleren) Zorg er ook voor dat je je mascara op een goede manier gebruikt en bewaart zodat hij langer meegaat. (zie artikel onderaan: mascara)

Maquilleer je lippen. (zie artikel onderaan: je lippen maquilleren)

Lukt het allemaal niet van de eerse keer en moet je correcties aanbrengen? Zie daarvoor artikel onderaan: maquillage correcties aanbrengen.

En klaar is kees! Je komt nu stralend voor de dag!

Vergeet niet om vooraleer je in bed kruipt, je huid weer te reinigen. Gebruik een zachte reinigingsmelk en ga daarna nog eens met een hydraterende lotion over je gezicht. Je kan eventueel ook nog een dag- of nachtcrème aanbrengen zodat je huid helemaal kan recupereren en klaar is voor de volgende dag!

Make-up tips: je ogen maquilleren in 6 stappen

Hoe ga je best te werk bij het maquilleren van je ogen... Begin je met de mascara en het potlood? Of zijn er betere manieren om perfect gemaquilleerde ogen en een open, schitterende blik te creëren? V…

Make-up tips: mascara

Waar moet je allemaal op letten bij het aanbrengen van mascara? Hoe vermijd je klontertjes en hoe bewaar je je mascara het langst? Houd enkele eenvoudige regeltjes in gedachten.

Make-up tips: je lippen maquilleren

Hoe ga je best te werk bij het aanbrengen van lippenstift? En welke soorten lippenstift zijn er zoal te vinden?

Make-uptips: kleuren kiezen voor je maquillage

Hoe kies je de beste kleuren voor je maquillage? Welke kleuren pas bij je ogen? Of bij je lippen? En waarmee kan je ze combineren?

Maquillage tips: correcties aanbrengen

Hebt u wel eens kleine problemen met uw make-up? Dan kunnen deze tips u zeker verderhelpen om de nodige correcties aan te brengen.
Gepubliceerd door Evaluna op 18-11-2007. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.