Evaluna » Specials » Dansfilms en musicals

Films en musicalfilms over dansen

"Dansfilms" en musicals zijn een filmgenre apart. Maar eens je de smaak te pakken krijgt, laat die je niet meer los. In deze rubriek verzamelen we films met als voornaamste onderwerp "dans". Deze films hebben natuurlijk ook steeds wel een verhaallijn, maar vaak is deze toch ondergeschikt aan de dansperformances die in beeld worden gebracht.
Dansfilms worden vooral door vrouwen sterk geaprecieerd. Niet zelden is hun partner geen echt dansgenie, waardoor ze graag eens wegdromen voor het witte doek en zich laten meeslepen op de ritmische dansmuziek.

Ook musicals die herwerkt zijn tot films, komen hier aan bod. Een succesvolle musical staat vaak garant voor een succesvolle verfilming, ook al is het vaak niet evident om een musical te herwerken voor het witte doek. Men kan hiervoor ook niet eender welke acteur engageren. Behalve acteren, moet de acteur immers ook degelijk kunnen zingen. Bij "Evita" heeft men dan weer gekozen voor een full-time zangeres, die aan het acteren gaat.
Dirty Dancing, een legendarische dansfilm

Dirty Dancing, een legendarische dansfilm

De film "Dirty Dancing" is al meer dan dertig jaar oud maar de zwoele dansritmes en het mooie liefdesverhaal blijven velen betoveren.
Flashdance, 'maniakale' dansfilm

Flashdance, 'maniakale' dansfilm

Flashdance is één van de meest memorabele dansfilms. Alex danst alsof haar leven ervan af hangt! Ook al kreeg de film vaak af te rekenen met kritiek, dansliefhebbers halen hun hart op aan de prachtige…
Saturday Night Fever, de ultieme disco-film

Saturday Night Fever, de ultieme disco-film

Saterday Night Fever is een filmklassieker waarin John Travolta op zijn best is als coole, hippe disco-dansgod.
Staying Alive, een vervolg op Saturday Night Fever

Staying Alive, een vervolg op Saturday Night Fever

De succesfilm Saterday Night Fever vroeg om een vervolg, maar toch waren de reacties op Staying Alive niet onverdeeld positief. Regisseur Sylvester Stallone slaagde er niet in om het succes van Saturd…
Gepubliceerd door Evaluna op 28-09-2007. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.